SEDAV Geleneksel Şal Merasimi

22 Nisan, 2016 - 25 Haziran, 2016

Sedav olarak katılımcılarımıza dört yıllık bir seminer programı sunuyoruz. bu programı tamamlayan kişilere her sene derneğimiz tarafından geleneksel sertifika programı düzenlenir. Sertifikanın yanı sıra Osmanlı tuğrası bulunan şallarımız katılımcının başarısının bir alameti olarak takılır. Şallar yükte ve pahada hafif olsa da mana olarak takanların omuzlarına derin bir ağırlık yapar. Çünkü bu şallar bir nevi icazettir.

İcazet kelime olarak bir şeyi uygun görmek, izin vermek, müsaade etmek manalarına gelmektedir. İcazet, ecdadımız Osmanlı döneminde ilimde ve yazıda tahsilini bitirenlere verilen şehadetname diploma manasında kullanılan bir tabirdir. Aslınd, Osmanlı döneminde henr nevi iş ve sanat dalında ustalık vasfı kazananlara verilen "bu işi hakkıyla yapabilir" nişanının umumi adıdır.

İlim bir deryadır. İcazet almış kişide artık bu deryadan uzanan bir su yolu olmuştur. Ve aldığı ilmi suya hasret başka insanlara taşır. Şallarına kavuşan başarılı katılımcılarımız ilme susamışlara su uluştırabilmek için artık hayata atılırlar.