Yarışmalar

SEDAV bünyesinde yıl içerisinde bir çok yarışma düzenliyoruz. Sınıflar arası düzenlediğimiz bu yarışmalar;

-BİLGİ YARIŞMASI
Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Bilgi Yarışması Sedav kademeleri arasında 4 farklı kategoride gerçekleşmektedir. Bunlar ( Hadis Usulü-Fıkıh Usulü-Siyer ve Genel Kültür) alanlarıdır. Katılımcıların büyük gayretleri sonucu kazanan yarışmacılarımızı Riyazüs Salihiyn seti, Kütübü sitte ve Elmalı Hamdi Yazır tefsiri kitaplarıyla ödüllendirdik.

-HADİS YARIŞMASI
Sedav bünyesinde gerçekleştirdiğimiz Hadis Yarışması güzel anlara vesile oldu. Öğrencilerimizin ezberledikleri hadislerle büyük bir performans sergilediler.

Her zaman söylediğimiz gibi; bilgide yarışmaya, bilgi ile yarışmaya, bilgiyi aşıp eyleme dönüştürmeye devam ediyoruz.....

-SİYER YARIŞMASI
Sedav Kademeleri arasında düzenlediğimiz Siyeri Nebi yarışmamız katılan öğrencilerimizin üstün başarılarıyla sonuçlandı. Peygamber efendimiz (s.a.v) hayatını en iyi şekilde okuyup anlayan ve bu bilgilerini de düzenlediğimiz Siyeri Nebi yarışmamızda ortaya koyan katılımcılarımızı tebrik ediyoruz.

-MÜNAZARALAR
Sedav, bu yıl da yeni bir konuyla yeni bir münazara heyecanı yaşadı. Akademi kademelerinden ikişer kişinin katıldığı münazaramızın bu yılki konusu "Müslüman bir ülkenin Müslüman bir ülkeye girmesi fetih midir, işgal midir?" oldu.

Münazaraya bir çok sivil toplum kuruluş üyeleri ve arkadaşlarına destek olmak üzere büyük bir seminerci grubu katıldı.

Münazara da her iki takımda sunum ve savunmalarıyla iyi hazırlandıklarını ispat ettiler. Araştırmalarını tarihten, gündemimizden ve ayet hadislerden yapan katılımcılar kendilerini izleyenlere önemli derede bilgi sundular.

-KARDEŞLİK GÜNLERİ
Kardeşlik; seven sevmeyen ayırmadan merhamet duymaktı.

Kardeşlik; ayrılıklar olsa da birbirinden asla kopmamaktı. belki beraber yorulup beraber acıkıp beraber dalmaktı uykuya

Güzel olmaktı, iyi olmaktı, iyi olan her şeydi kardeşlik, birlik olmaktı.

Kardeşlik sevgisinin önemini anlatmaya çalıştığımız güzel kardeşlik günleri düzenledik.